French toast met Sweet Eve frambozen & toffeesaus

Een indrukwekkend ontbijt wat super makkelijk te maken is; dat is deze french toast met Sweet Eve frambozen en toffeesaus. Naast dat de Sweet Eve frambozen een prachtige kleur geven aan het gerecht, zorgen ze ook voor een prikkelende smaak die een mooie combinatie vormt met de zoete toffeesaus.


Algemeen

Aantal personen:
Bereidingstijd:
Kooktijd:
6
10 minuten plus 20 minuten weektijd
10 minuten


Ingrediënten

Voor de french toast

500 ml volle of halfvolle melk
3 eieren
25 gr. poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
6 dikke (van ongeveer 2cm) plakken gesneden brioche brood
Een beetje ongezouten boter voor het bakken van het brood

Voor de saus

150 gr. donkere basterdsuiker
150 ml koud water
75 gr. boter, gesneden in blokjes
100 ml double cream (double cream is in Nederland niet verkrijgbaar.
Als vervanging maken we een mengsel van één deel mascarpone (80% vet) en twee delen slagroom.)
1 theelepel vanille-extract

Voor de garnering

2 x 225 gr. Sweet Eve frambozen
Een beetje poedersuiker


Bereidingswijze

  1. Meet de juiste hoeveelheid melk af in een maatbeker en voeg daar de eieren aan toe. Klop het lichtjes door elkaar. Voeg geleidelijk de poedersuiker en het vanille-extract toe en roer alles goed door elkaar tot zich een soort ‘vla’ vormt.
  2. Maak een laag van het brioche brood in een ovenschaal en bedekt dat met de vanille geurende vla. Zet de ovenschaal 20 minuten, of totdat het brood alle vloeistof opgenomen heeft, apart.
  3. Terwijl het brioche brood aan het weken is, maken we de saus. Doe de basterdsuiker in een sauspan (met zware bodem) en voeg 150 ml koud water toe. Breng het geheel aan de kook en laat het een minuutje sudderen, roer totdat de suiker helemaal opgelost is. Voeg vervolgens de boter, het mengsel van mascarpone en slagroom en het vanille-extract toe en laat het wederom sudderen tot het gesmolten is. Roer het geheel daarna goed door, totdat je een mooie egale saus hebt. Zet de sauspan apart en dek deze af met een losjes aangebracht stuk folie om het geheel warm te houden.
  4. Verhit een klontje boter in een grote, bij voorkeur anti-aanbak, pan. Zodra de boter eenmaal gesmolten is, beweeg je de pan iets schuin om de boter over de gehele pan goed te verdelen. Leg de plakken brioche brood op de bodem van de pan en bak deze gedurende 3 minuten op matig vuur. Afhankelijk van de grote van de pan, dien je het brioche brood wellicht in twee delen te bereiden. Na 3 minuten, dien je de plakken brioche brood te keren om vervolgens de andere zijde nog gedurende zo’n 2 minuten goudbruin te bakken.
  5. Leg elk plakje op een bord, garneer het met Sweet Eve frambozen en bestrooi het met een beetje poedersuiker. Besprenkel het tot slot met een beetje toffeesaus en dien het direct op terwijl het nog warm is.