Tiramisu met Sweet Eve frambozen en witte chocolade

Deze heerlijke tiramisu met Sweet Eve frambozen en witte chocolade is de perfecte afsluiting van het diner. In dit zoete dessert komen de Sweet Eve frambozen uitermate goed tot hun recht. Deze Tiramisu is een unieke, smaakvolle variant op de traditionele tiramisu. In een handomdraai tovert u dit lekkere dessert op tafel!


Algemeen

Aantal personen:
Bereidingstijd:
4
30 minuten


Ingrediƫnten

Tiramisu met Sweet Eve frambozen en witte chocolade

100 ml slagroom
3 eetlepels poedersuiker
200 gr. mascarpone
1 zakje vanillesuiker
Sap van 2 sinaasappels
16 lange vingers
100 gr. witte chocolade, grof geraspt of gehakt
100 gr. Sweet Eve frambozen


Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
  2. Klop in een andere kom de mascarpone goed los met de vanillesuiker en twee eetlepels van het sinaasappelsap. Schep de slagroom rustig door de mascarpone tot alles goed is vermengd.
  3. Doop de lange vingers in de rest van het sinaasappelsap en leg er twee op de bodem van de schaaltjes of glazen (ze mogen ook in stukjes worden gebroken). Verdeel hierover de helft van de mascarpone en bestrooi dit met de helft van de chocolade.
  4. Leg er een paar frambozen op en maak nog een laag met lange vingers, mascarpone en chocolade. Versier het met de laatste frambozen en serveer de tiramisu vervolgens direct.

Je kunt dit gerecht ook een halve dag van tevoren maken. Laat dan de laatste laag chocolade en frambozen weg en maak het dessert pas af vlak voor het serveren.