Panacotta met Sweet Eve frambozen en een coulis van zomers fruit

Vanille pannacotta, Sweet Eve frambozen en blauwe bessen: de perfecte combinatie voor een overheerlijk zomers dessert! Dit heerlijke toetje zal iedereen doen verbazen en zorgen voor een mooie, zoete afsluiting van het diner!


Algemeen

Aantal personen:
Bereidingstijd:
Kooktijd:
4
25 minuten
10 minuten plus 2 à 3 uur voor het uitharden


Ingrediënten

Voor de panacotta:

300 ml volle of halfvolle melkPanacotta-met-Sweet-Eve-frambozen,-besprenkeld-met-een-zomerse-fruitsaus
400 ml slagroom
30 gr. basterdsuiker
1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden
3 gelatineblaadjes (ongeveer 6 gram)
4 kleine schaaltjes

Voor de coulis:

100 gr. blauwe bessen
4 eetlepels water
3-4 eetlepels basterdsuiker
225 gr. Sweet Eve frambozen

Garnering:

225 gr. Sweet Eve frambozen


Bereidingswijze

  1. We gaan eerst de panacotta maken. Giet de melk en slagroom in een kleine, diepe steelpan. Voeg de basterdsuiker en het vanillestokje toe en plaats de pan op matig vuur. Roer goed en haal de pan net voordat het mengels gaat koken van het vuur. Laat het geheel gedurende 15 minuten afkoelen.
  2. Doe de gelatineblaadjes in een kleine kom met koud water en laat ze ongeveer 10 minuten weken. Haal de gelatineblaadjes vervolgens uit het water, wring het overtollige water er zo veel mogelijk uit en doe ze bij de warme vanillemelk. Roer dit goed door, totdat de ze helemaal opgelost zijn. Zeef het mengsel in een kom; het vanillestokje zal in de zeef achterblijven. Giet de overgebleven substantie in de vormen en laat dit eerst afkoelen tot kamertemperatuur, alvorens de schaaltjes gedurende 2 tot 3 uur te koelen in de koelkast.
  3. Terwijl de panacotta in de koelkast staat, gaan we de coulis maken. Dit doen we door de blauwe bessen, het water en de suiker in een kleine sauspan te doen. Zet de pan op matig vuur en laat het geheel rustig sudderen, totdat het fruit uit elkaar gevallen is. Haal de pan van het vuur en voeg de Sweet Eve frambozen toe. Druk de Sweet Eve frambozen vervolgens fijn met de achterkant van een lepel. Proef het mengsel en voeg waar nodig nog iets meer suiker toe. Pureer het geheel met een staafmixer of een blender, totdat er een gladde substantie ontstaat. Zeef de coulis in een kom en laat deze afkoelen in de koelkast.
  4. Klaar om het dessert op te dienen? Vul dan eerst een smalle, diepe kom met kokend water. Dip elk schaaltje gevuld met panacotta 1 à 2 seconden in het kokende water. Let op dat hierbij het water niet over de rand vloeit en in aanraking komt met de panacotta. Het warme water zal ervoor zorgen dat de panacotta loskomt van de vorm. Houd het schaaltje niet te lang in het water, want de panacotta zal dan gaan smelten. Leg een bord op het schaaltje en keer de vorm om. Je zult de panacotta met gemak op het bord kunnen storten. Doe ditzelfde voor de andere schaaltjes.
  5. Als finishing touch garneren we de panacotta-taartjes met Sweet Eve frambozen en sprenkelen we de zomerse fruit coulis over het bord. Het overheerlijke dessert is nu klaar om geserveerd en direct genuttigd te worden!